top of page

Joulumarkkinat rajan takana

Läksimme TrolHill Forgen Johanin kanssa viemää rautaa rajan taakse – Ruotsiin. Oltiin samaisella keikalla myös vuosi sitten. Pakkailtiin kamppeet meidän asuntoautoon ja käännettiin auton nokka kohti Turkua ja lauttasatamaa.


Turussa lauttaan jonottamassa

Auto oli lähtiessä aika täynnä tavaraa, mutta perille päästyä saisimme kamppeet autosta markkinapaikalle, jolloin jää tilaa asuntoautossa asumiseenkin. Tarkoitus on asustaa matkailuautossa koko noin kahden viikon reissun ajan.


Ruotsin puolella tankkaamassa, kuljetinta ja kuljettajia

Lautta oli Tukholmassa epäinhimillisen varhain. Meidän piti tappaa aikaa klo 13.00 asti, jolloin pääsi markkinapaikalle purkamaan lastin ja pystyttämään myyntipöytää jne. Ajeltiin katsastamassa naapurikylät ja poikkesimme välillä kahville. Ostettiin vähän evästarpeita jne. Siinä se aamu ja aamupäivä hurahtikin.


Perillä! Seuraavaksi pientä jumppaa, eli tavarat tallin ylisille :)

Paikalle saapuessa tuli vastaan monta tuttua kasvoa. Melkein kaikki myyjät olivat edellisvuonnakin näillä markkinoilla. Jokunen uusikin oli mahtunut mukaan. Meillä oli sama myyntipaikka kuin aikaisemmin. Oikein hyvä paikka onkin ja kun saa olla sisätiloissa niin luksusta.


Vielä toistaiseksi tyhjä tallinvintti

Johan oli urakoinut myyntitavaran lisäksi myös myyntipöydän ja rekvisiitan kanssa. Petrattiin siinä asiassa viime vuodesta, jolloin meillä oli oikeastaan vain pöytä ja liina. Yhtenä iltana tosin käytiin ostamasssa neljä spottivaloa lisää, kun näillä paikallisilla on valoa myyntipöydissään aika tavalla.


Rautakauppa paremmasta päästä!

No nyt on ensimmäine markkinaviikko ohi ja tulee parit ”vapaapäivät”. Mulla on matkassa fillari, jolla on tarkoitus huomenissa ajella pieni lenkki. Jos vaan keli on siedettävä. Tähän asti on ollut lämmintä ja aurinkoista. Toivotaan että sama vielä jatkuu…


#joulumarkkinat #maakarhu #trollhillforge

Suositut postaukset / Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Tuoreimmat postaukset / Recent Posts
Arkisto / Archive
Hae sisältösanoilla / Search By Tags
Seuraa Maakarhua / Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page