top of page

Hollannista vieraita2cv raid murmansk 2018


Pajalla visiteerasi joukko keskieurooppaisia kulkijoita. Pääasiassa Hollantilaisia. Kun kumma joukko saapui Suomeen ranskalaisilla Ciroën 2CV kulkimillaan (kotoisammin ilmaistuna Rättisitikoilla), suuntasivat he kulkunsa Saloon ja Teijoon. Osasivat paikalle, sillä joukosta muutama minulle tuttu ja jo aikaisemmin käynyt pajalla. Ja edelliselläkin pajallani, Mustion Katteluksessa.

Sunnuntaina saapui seitsemänhenkinen ryhmä, joista nuorimmaiset neljä takoivat itselleen viikinkiveitsen, sen joka täällä kotosuomessa emännänveitseksikin kutsutaan. Porukka teki tiimityötä ja välillä nuoret avittivat toisiaa, ja välillä vanhemmat lapsiaan. Veitset valmistuivat ja tyytyväiset matkaajat jatkoivat yöpymään Siuntioon.

Seuraavana päivänä saapui retken muut osallistujat. Onneksi olimme sopineet, etteivät tule kaikki kerralla. Silti pienessä pajassa oli aikamoinen vilske. Heti kun joku piti taukoa, tuli vasaran varteen seuraava ja niin edelleen. Pajasta kuului katkeamaton kalke, aina iltaan asti. Iso nippu viikinkiveitsiä valmistui, vaikka ihan kaikki ei mennyt aivan suunnitelmien mukaan.


Iso kiitos myös naapurin Ravintola Teijolle, joka tarjosi matkalaisille ruokaa ja virvoketta. Janoiset saivat juodakseen ja nälkäiset syödäkseen. Kaikki saivat takeensa valmiiksi ja pääsivät jatkamaan matkaa. Näille reissaajille lienee muutakin mielenkiintoista tiedossa, sillä rättärit suuntasivat keulansta Teijosta Muurmaskiin! Sillä matkalla riittänee haasteita, tuon takomispäivän lisäksi.

Hiljattain tuli tieto, että kulkijat olivat saavuttaneet Muurmanskin ja palailevat hissukseen takaisin kohti etelää.

Lisäilen tänne kuviakin, kun matkalaiset lupasivat niitä minulle lähettää. Itse kun olin jostain syystä niin kiireinen noina kahtena päivänä, etten juuri kerinnyt kameraan koskea.

#viikinkiveitsi #2cv #citroen #2cvraidmurmansk2018 #maakarhunpaja

Suositut postaukset / Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Tuoreimmat postaukset / Recent Posts
Arkisto / Archive
Hae sisältösanoilla / Search By Tags
Seuraa Maakarhua / Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page