top of page

Pieni jalkapöytä 06

DESIGNER / ARI KARHU

Jalkapöytä sai alkunsa tilauksesta. Kaivattiin viinikellariin pöytää. Tuli heti mieleeni varastossa pölyttyvä pyöreä marmorinen pöytälevy. Se on vuosia palvellut – jo edesmenneen – ravintolan pöytänä. Pöytälevy oli kaikesta huolimatta virheetön. Pöytään piti tietysti tehdä jalat. Niistä jaloista se ajatus lähti.

Kun nautitaan hyvää viiniä, on syytä kunnioittaa viiniä sen verran, että tilaisuudessa on yllä jotain vähän parempaa. Viini ei maistu samalta jos päällä on vanhat verkkarit ja varvastossut. Siksi pöydän jalatkin on hiukan "tällätty", korkokenkiä myöden. Pöytä jalkoineen muotoutui lopulliseen asuunsa muutaman luonnoksen jälkeen. Seuraavaksi toteutettiin sama, mutta teräksestä ja hiukan suuremmassa koossa.

Pöytä oli valmistuessaan myös lopputyöni IKATAlla. Työ on dokumentoitu myös pienen kirjan muotoon. Kirja on minulla tallessa, kuin arvokas viini konsanaan. Viinikellari odottaa tätä kirjoirttaessa vielä valmistumistaan, ja pöytä on pajalla näytillä. Sieltä se siirtyy viinikellarin somistukseksi, kun se hetki koittaa.

Katso myös mahtipontinen video! 

My Channel

My Channel

bottom of page