01/06/2018

Sepät ovat kautta aikain olleet kehityksen aallonharjalla. Niin mekin. Siksi meillä on käytössämme myös modernit kryptovaluutat. Voit maksaa vaikka Bitcoineilla! 

29/05/2018

Vihdoin sain kokkiveitsien kahvat lakattua ja veitset myyntiin. Terä taottua hiiliterästä ja kahvaosa lakattua visakoivua. Kuuden veitsen sarjasta on vielä jäljellä neljä. Hinta 65€ ja tilauksen voi laittaa sähköpostilla tai puhelimitse. Jos ehtivät, niin veitset menevät myös tuonne nettikauppaan tarjolle.

Nopeat syövät hitaat, tässäkin tapauksessa.

25/05/2018

Kehitys kehittyy ja nämä julkaisualustat myös. Tämä pajapäiväkirja tulee poistumaan ja sen korvaa uusi samanlainen. Jonkin aikaa nämä molemmat ovat olemassa, kunnes saan nuo vanhat postit kopsattua uuteen alustaan. Turhanoloista työtä, mutta sivujen ja blogin päivitys helpottuu ja nopeutuu oleellisesti, siksi tämä muutos oli väistämätön.

Että sellaista 

24/05/2018

Lisäsin muutaman kuvan galleriaan, siihen tämänvuotiseen. Kuvissa on joitain projekteja ja vaihekuvia niiden edistymisestä. Ja jotain ihan vain fiiliskuvia...

15/05/2018

Kevään aikana on valmistunut useampi kraakku, eli nuotiorauta, tai millä nimellä kukin tätä värkkiä kutsuu. Se tuntuu nyt olevan kesän hitti. Kraakkuja on ostettu mökeille ja omakotitalojen pihatulille. Wanha hyvä konsepti hyvä ja toimiva edelleen. Suurella kaasugrillijärjestelmällä on varmasti paikkansa, mutta wanhan ajan kraakulla on omat vahvuutensa. Makuasioita, jotka eivät missään nimessä sulje toisiaan pois. Kaasulla ja klapeilla valmistettu ruoka poikkeaa toisistaan, vaikka liekillä lämpenee kump...

15/05/2018

Tänä vuonna taas pidettiin Kosken kartanolla Lehmänloikka -tapahtuma. Olin mukana pitämässä pienimuotoista työnäytöstä, takoen pikkutavaraa. Sellaista mitä tällaisissa kenttäolosuhteissa on mahdollista. Niin ja tietysti myös kauppasin tekemiäni takotöitä.

Väkeä oli paikalla mukava määrä. En osaa sanoa lukumäärää sen tarkemmin, mutta huimasti oli kansaa liikkeellä. Kaunis ilma vaikutti varmaan asiassa myös. Huikean näköinen tapahtumahan tuo on, kun suuri määrä valtavan kokoisia elämiä kirmaa kesälaitumell...

03/05/2018

Perttu Häkkisen ohjelma mystisistä SEPISTÄ

Suomalaisille muinaisilla sepillä uskottiin olevan jopa yli-inhimillisiä voimia. Raudantakojien asema esikristillisen pakanakansan yhteisössä on ollut samanlainen kuin shamaaneilla ja tietäjillä. Pertun vieraana on Mikko Björklund, joka on tehnyt uskontotieteen gradunsa suomalaisista sepistä.

https://areena.yle.fi/1-4411611

22/04/2018

Heiluttaa, kuin viina vanhaa seppää.


Tämä ei juuri selityksiä kaipaa. Kyllä se viina heiluttaa seppääkin, ainakin vanhaa. Tämä sananparsi osuu hyvin kun kaveri sattumalta horjahtaa, tai apupojalle, joka ei saa pidettyä jotakin paikoillaan. Sananparsi lienee ollut käytössä yhdessä sun toisessa osuvassa yhteydessä.

16/04/2018

Ensimmäinen malli keittiöveitsestä, sellaisesta hiukan järeämmästä, on nyt valmis ja ankarassa koekäytössä. Seuraavat viisi valmistunevat parin viikon kuluessa. Sitten niitä pistetään oikein myyntiin.

Ensivaikutelma tästä aasialaistyyppisestä keittiöveitsestä on hauska ja yllättävän monipuolinen. Alan hiukan ymmärtää miksi tätä niin paljon siellä käytetään. No mutta lisää tästä, kun käyttökokemus vielä tästä karttuu.

16/04/2018

Viikonloppuna oli taas minulla Takolauantai ja seitsemän kovasti taonnasta innostunutta oppilasta. Hiukan harmittavaista oli se että Takolauantai osui kevään, tähän mennessä, lämpimimmälle päivälle. Auringon helottaessa olisi ihan mielellään ollut ulkosallakin.

No kovasti hauskaa oli myös pajan pimennossa. Päivän mittaa valmistui pari puukon terää, emännänveitsiä sekä tuhkakauha. Kaikki valmistuivat ajallaan ja koko porukka ehti vielä illaksi nauttimaan kevään lämmöstä. Kaikilla oli jotain itse taottua...

Please reload

Suositut postaukset / Featured Posts

Paistinpannun päivitys

January 29, 2018

1/1
Please reload

Uusimmat postaukset / Recent Posts

May 15, 2018

April 16, 2018

Please reload

Arkisto / Archive
Please reload

Etsi sisältösanalla / Search By Tags