Taabori – Inkoo – Lahti

By | Tapahtumat | No Comments

Jokunen markkinareissu on taas takana. Taaborin vuorella kävimme Masuunienseppien voimin. Kävijöitä oli niukalti Taaborin museoalueella, vaikka keli oli mitä mainioin. Liekkö kaikki kansa ollut rannalla ruskettumassa, kun Taaborin vuori humisi tyhjyyttään.
IMG_20170708_134039

No, seuraava keikka olikin sitten hiukan toisenlainen. Inkoon Antiikkipäivät järjestettiin ensimmäisen kerran, eikä odotukset olleet kovin korkealla. Toisin kuitenkin kävi, keli oli upea ja aurinko paistoi miltei pilvettömältä taivaalta. Lauantaina oli kävijöitä 5000! Kauppa kävi ja muutenkin ihmisillä iloinen mieli ja hyvä tahto. Sunnuntain jälkeen jäi meille myyntipöydiltä kovin vähän kotiin vietävää. Uskon että ensi vuonna markkinat järjestetään uudelleen, ja olemme mielellämme mukana.
IMG_20170722_125424

Seuraava keikka olikin Lahdessa, Koivistolaisten vuosijuhlassa. Pidin tapahtumapaikkana olevan koulun pihamaalla työnäytöstä. Pientä kauppaakin tehtiin ja taas oli Ester suopea, antaen auringon paistaa. Kovasti sepän työ kiinnosti ja paljon käytiin “pajalla” jutelemassa ja muistelemassa Koivoston seppiä ja heidän edesottamuksiaan. Tapahtumasta jäi oikein hyvä mieli. Mukava oli kuunnella monen, jo korkean iän saavuttaneen, koivostolaisen tarinoita.

Soittokunta juhlisti "pajan" avajaisia

Soittokunta juhlisti “pajan” avajaisia

Aika täyteen tulee pikkupaku, kun samalle keikalle lähtee seppä ja trubaduuri!

Aika täyteen tulee pikkupaku, kun samalle keikalle lähtee seppä ja trubaduuri!

Kallella kypärin

By | Näyttelyt | No Comments
Kallella kypärin

Kallella kypärin

Veistoskin valmistui, vaikka pienen kiireen ajamana. Kypärän runko on raudasta taottu ja kuvun materiaali on kupari. Jalusta terästä joka on mattalakalla pinnoitettu. Teoksen materiaalit ovat kierrätysmateriaaleja, lakkaa ja niittejä lukuunottamatta. Teos on myynnissä, mutta luovutetaan vasta Taideseppien näyttelyn päätyttyä.

Kypärää ja linkkaria

By | Paja, Työvaiheita, Uusi malli | No Comments

Muiden hommien lisäksi tulee aina puuhailtua jotain “joutavia”. Taidetta ja tarvekaluja, tarpeellisia ja terpeettomia.

Sellainen oma “seppälinkkari” on ollut ajatuksissa jo pitkään. Ensimmäisestä oli jo jossain postauksessa jo kuvakin. Kehitys kehittyy, ja nyt on toinen versio kokeilussa. Pitäähän se koeponnistaa, että oikeasti toimii. Nyt protossa runko on ns. mustaa rautaa ja terä hiiliterästä. Vaikka tuo hiiliteräs on ruostumisaltista tavaraa, niin eiköhän se taskussa säilytettynä toimi. On se hiiliteräs kuitenkin teräaineena niiiin hyvä.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Read More

Kaksi päivää TAABORINVUORELLA

By | Tapahtumat | No Comments

Näyttää olevan jo traditio tuo parin päivän reissu Nurmijärven Taaborinvuorelle. Tapahtuma on Taaborin toimintaviikot 4-8 vuotiaille. Seppä ja sepän työ on nykyään sen verran kummallinen ilmestys, että se tuntuu kiinnostavan lapsia ja aikuisiakin, vuosi vuodelta enemmän. Kivaahan siellä Taaborinvuorella aina on. Ja sepän pajan lisäksi aktiiviviikolla on paljon muutakin tekemistä. Kivien hiontaa, musiikkia, teatteria jne. jne. Aktiviteettia koko päiväksi. Minun osalta keikka on ohi, mutta jos hyvin käy, niin ensi vuonna taas uudelleen.

IMG_20170523_115423 Read More

Myytäviä Helsinkiin OKRAAN

By | Kauppa, Yleinen | No Comments

IMG_20170511_090804

Vaikka ei ole vielä oikein sesonkikaan, niin OKRA oli jo myynyt edellisen toimittamani erän melkein loppuun. Nakuttelin uusia, ja nyt on taas OKRAssa eräottimia kaupan. Vietiin myös Trollhill Forgen tuotteita myös. Käykääpä siis katsastamassa osoitteessa Aleksanterinkatu 26, 00170 Helsinki.

Toinen TAKOLAuantai

By | Kurssit | No Comments

Nyt oltiinkin vähän pienemmällä porukalla TAKOLAuantain kurssilla. Lopulta neljä kurssilaista ilmestyi paikalle. Kuumetauti jne. tekivät tehtävänsä.

Vaikka oli hiukan haasteellisempia tehtäviä, niin selvittiin hyvin ja kaikki saivat tekemänsä valmiiksi. Osalle jäi jopa hiukan aikaa nakutella jotain ylimääräistäkin, jota ei ollut etukäteen suunniteltu. Yksi veitsen lämpökäsittely hiukan venähti ajateltua pidemmäksi, mutta lopputulos kiitti tekijäänsä.

Tässä muutamia kuvia päivän puuhista… Read More